Image

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

GraaffTraffic vindt het belangrijk om de effecten van het ondernemen op mens en natuur te beperken. Dit kan door structureel zelf een bijdrage te leveren.

Voor het (zakelijk) reizen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de fiets en het openbaar vervoer. Indien de reistijd tussen kantoor en opdrachtgever meer dan 2x zo lang is met openbaar vervoer, wordt gebruik gemaakt van een schone huurauto. Naast voordelen voor het milieu leidt dit ook tot minder filedruk en past dit in het verkeersbeleid om de spits met de auto te mijden.

Op kantoor wordt zoveel mogelijk digitaal gewerkt met documenten en email. Mocht vanuit de opdrachtgever behoefte zijn om zaken schriftelijk te ontvangen, worden deze papieren producten tweezijdig gedrukt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van FSC-papier.

Van de bruto omzet stelt GraaffTraffic 1,0% beschikbaar voor derde wereld projecten. Het percentage van het Bruto Nationaal Product dat de Nederlandse Staat besteedt aan ontwikkelingssamenwerking bedraagt 0,7%. Voor zowel 2013, 2014 en 2015 zijn bijdragen overgemaakt naar het LilianeFonds en Cordaid microkrediet. 

Het Lilianefonds ondersteunt kinderen met een handicap. Zij hebben het vaak in de toch al moeilijke omstandigheden nog eens extra zwaar. Terwijl zij juist extra aandacht nodig hebben. Kleine aanpassingen kunnen zorgen dat deze kinderen weer goed vooruit kunnen komen. 

Als relatief kortgeleden gestarte ondernemer spreekt mij  het microkrediet van Cordaid bijzonder aan, omdat ook mensen de handen uit de mouwen steken om hun levensomstandigheden te verbeteren.

                 

In maart 2015 heeft Patrick zich als vrijwilliger ingezet voor Serious Ambtenaar. Overheden, maar ook bedrijven, kunnen een onderzoeksopdracht formuleren. Zij betalen hiervoor een bedrag als sponsering voor Serious Request. Vervolgens is er een team van vrijwilligers die twee dagen aan het project werken. Leerzaam, boeiend en je kan ook je eigen expertise in zetten. In 2015 heeft Patrick meegedaan aan een opdracht voor de gemeente Amsterdam. Met een groep van 8 vrijwilligers is nagedacht hoe je op een ludieke manier inwoners en toeristen duidelijk maakt hoe je je aan de “Amsterdamse Mores” moet houden, zodat de “Stad in balans” blijft.


GraaffTraffic vindt het belangrijk om ook zoveel mogelijk met eerlijke financiële instellingen zaken te doen. Daarom is gekozen voor een zakelijke rekening bij de Triodosbank.